He came from a broken home

Sedel sem tam v tistem temnem pubu, zunaj pa sijalo sonce in razigrani študenti so posedali ob izlivu reke Corrib v Gallwayski zaliv, njihov smeh pa se je mešal s kriki galebov in zvoki mesta sredi delovnega dne.

Mika je to jutro odšla, potem ko je kot tisti Brechtov oblak cvetela samo minuto, jaz pa sem obsedel tam v tistem temnem pubu z Beamishem pred sabo, objokujoč oblak, ki se nikoli več ne vrne.

Iz nahrbtnika sem potegnil knjigo NOW AND THEN Gila Scotta Herona, ki sem jo dan prej kupil v knjigarni Charlieja Byrnea. Pa je malo manjkalo, da bi jo vrnil na polico, ker sem imel nabranih že preveč knjig in omejen prostor v nahrbtniku. Potem je nazaj na police romala stara bukva iz začetka 19. stoletja z vonjem po spodnjicah tistega papeža, o katerem je govorila in sem si o njej domišljal, da je v resnici vredna precej več kot tistih sedem eurov, kolikor je zanjo zahteval Charlie.

Tako sem sedel tam v tistem temnem pabu, listal po Heronovi zbirki in zadrževal solze, solze za Miko in vse ženske, ki so mi kdaj kaj pomenile. Priznam, prelile so se malenkost čez rob in se vpile v papir, ko sem bral Heronovo hvalnico ženskam, ki so ga vzgojile, Coming from a broken home:

..and women folk raised me and I was full grown
before I knew I came from a broken home.
Oh yeah!…

…My Life has been guided by women
but because of them I am a Man.

Skrivajoš solze v očeh sem naročil še en Beamish. Mika je odšla, čez nekaj dni sem odšel še jaz. In kmalu zatem je Gil Scott Heron zapustil geto imenovan Zemlja, kot oblak, ki ga veter je pregnal z neba.

And I was hurt and scared and shocked
when Gil Scott left suddenly one night,
and they sent a limousine from heaven
to take him to God if there is one.
So I knew he had gone.
And he came from a broken home.

  • Share/Bookmark

Tags: , , , ,

2 odgovorov to “He came from a broken home”

  1. borza komentira:

    kolk ljudje pretrpimo za brezveze :S

  2. odškodnine komentira:

    Ja no ,.. tako pač je!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !