Wien, Bratislava, Dunaj- drugič

Tam okrog Novega leta bi na tem blogu moralo zasijati nadaljevanje izjemno uspešnega zapisa o Dunaju in Bratislavi. Zaradi določenih motenj v sprejemu dopamina, serotonina in v predelavi alkohola se to nikoli ni zgodilo1. Da pa ne bi popolnoma požrl obljube Domovoju in da bi mogoče moje sinapse lastnoročno spodbudil k delovanju na ta lep pomladni sončni dan2, objavljam vsaj podnaslove nesojenega potopisa:

I. POGLAVJE

Govori o tem, kako je moj vodič, ki honorarno dela kot učitelj malanja, demonstriral poznavanje nekega obskurnega malarja Adolfa H., citirajoč njegove besede: Südbahnhof- tu se začne Balkan.

II. POGLAVJE

Govori o tem, kako sva na štefanovo avstrijce štela na prste ene roke in ugotavljala, da Dunaj deluje zgolj zaradi dela jugovičev, črncev in ostalih prišlekov.

III. POGLAVJE

Govori o tem, kako sta naju Domovojev rovtarski videz in moj nevaren pogled izpod čela rešila pred edinimi domorodci, ki sva jih tisti dan srečala; hordo zadrogiranih mladcev in mladenk, do zob oboroženih z iglami in flašami.

IV. POGLAVJE

Razloži, kdo ali kaj so bile nevarne kurve v hostlu in kako sva vseeno odigrala partiji biljarda.

V. POGLAVJE

Pripoveduje o tem, kako sva, vrnivši se z dogodka, okrepčana z maligani in židane volje, našla najino urejeno sobico v razsulu in pokaže s prstom na krivce za to dejanje.

EPILOG3

Kako sem spoznal, da stok speče lepotice ni pomenil hrepenečega klica po materi v oddaljeni deželi, temveč nekaj v zvezi z erotiko.

 1. govorim seveda o dogajanju v moji glavi []
 2. zapis je nastal na lepo sončno nedeljo, v kavarni ob pivu []
 3. epilog je dodan naknadno, potem ko mi je D. po 4 (z besedo štirih) 25cl pirih in enem zelenem čaju ves skesan priznal, da je tisto noč trikrat uriniral []
 • Share/Bookmark

Tags: , ,

19 odgovorov to “Wien, Bratislava, Dunaj- drugič”

 1. domovoj komentira:

  Lepe slike in lep moški na njih. :D

 2. Truba komentira:

  Tisto v belem plašču je ženska Domovoj :mrgreen .

 3. domovoj komentira:

  Truba, mišljen je kakopak postavni skrivnostnež v stražarnici in ženska v belem bi se perfektno skladala z njim. Še posebej, ker več kot očitno prihaja z obronkov Urala, sibirskih tajg … ;)

 4. Truba komentira:

  A to misliš unga biljeterja, ki karte ščipa v utici al kaj :mrgreen: ? Kaj si ratal po poti še malo ženitni posrednik …. Teta je pa ponarejena matrjoška, očitno so to zimo bili na Dunaju v modi ruski trendi …. Ziher ne zna skuhat boršča in pirošk …

 5. borste komentira:

  Nekaj pojasnil k slikam:
  - slika stražarnice ali utice ali česarkoli že; ko sem pritisnil na sprožilec, je bila stražarnica prazna, nikogar ni bilo v njej. Ko sem sliko preveril na displeju fotoaparata, vidim v stražarnici Domovoja, čeprav vem, da je stal za menoj, ko sem pritisnil na sprožilec. Moja razlaga je, da je na sliki domovoj te stražarske utice, ki je med fotografiranjem prevzel videz našega Domovoja. No, to mu ni najbolj uspelo, kajti domovoj na sliki je videti, kot da bi našega Domovoja nekajkrat plastično operirali in mu tako izboljšali videz (brez zamere Domovoj, a sam veš, da je to res).

 6. borste komentira:

  Pa še nekaj o ženski v belem, ki jo Truba nekje poimenuje ponarejena matrjoška. Ta ženska je bivša manekenka, ki me je prosila, potem ko je v meni z intuicijo manekenke prepoznala vrhunskega fotografa, da bi jo slikal. Slika, ki sem jo objavil, je nastala še pred njeno prošnjo. Vse ostale slike so predmet pogajanj z njenimi odvetniki o odkupni ceni in jih seveda ne morem in nočem objaviti, kajti moji standardi so visoki.
  Kar se tiče njenih kuharskih sposobnosti, jih resnici na ljubo ne poznam. Lahko samo rečem, da ima ženska ročne spretnosti razvite več kot zadovoljivo, o vseh ostalih veščinah, ki jih obvlada, pa bom kot nepopravljivi kavalir modro molčal.
  Slike, ki so nastale neuradno, med najinim druženjem, pa boste imeli priložnost videti na eni od xxx strani, katere naslov bom z veseljem objavil, v kolikor ne dobim izplačane zahtevane vsote.

 7. domovoj komentira:

  (brez zamere Domovoj, a sam veš, da je to res)
  Precej nejevoljno prikimavši, domovoj odjadra v svet sanj. Kajti dan bo dolg in naporen, Rezijanke pa daleč, daleč …

 8. borste komentira:

  DOmovoj, točno ob 3:59 bom pri tebi, čakam te do 4:00, potem odrinem sam ali s tabo. Oh, kako otročje se veselim zverinic…

 9. jagababa komentira:

  oj borste, kako je bilo? tam nekje okrog je moja malenkost motorirala kakšni dve leti nazaj. kljub ozkim cestam in zaprtim ovinkom ali pa prav zaradi njih imam v spominu, da je bilo lepo in da jo še kdaj mahnem tja.
  btw… se kaj vidimo? naslednji vikend me ne bo (flikanje kolenskih vezi), ko bom samohodna se pa lahko kaj dobimo. bi me prav veselilo.
  aja.
  pa prav lepo te je bilo najti in te je brati :)

 10. borste komentira:

  O, jagababa, o tebi sem pa že nekaj slišal. ;)
  Dobro, da te naslednji vikend ne bo, ker tudi mene ne bo. (flikanje gume na biciklu). Šalo na stran, pozdravi si koleno, menda si neprevidno polagala ovinek, ali kaj?
  Ko boš kaj v naših koncih, pa pokliči, telefonsko menda maš. :)
  Pa ne omenjaj neposvečenim po nemarnem borstejevega imena. ;)

 11. jagababa komentira:

  čuj, menda mam…. za vsak slučaj mi jo pa vrži na mejl.
  če te pa pot kaj mimo žabarije nosi pa menda veš koga poklicati ;-)

 12. borste komentira:

  Jagababa, poslano. Čuj, si ti slučajno trenutno v Angliji?

 13. domovoj komentira:

  Ne borste, to se ti samo zdi, zaradi megle. :P

 14. jagababa komentira:

  LOL
  ne, v olimpijski vasi ;-)

 15. borste komentira:

  Jagababa, no, lepo sem te vprašal, ti pa tako nazaj. :(

 16. jagababa komentira:

  ne no… samo kje si pa london našel??? pravzaprav v londonu še v življenju nisem bla.
  grem pa res jutri na morje, četudi samo koleno rezat.
  olimpijska vas je pa lokacija mojega brloga :)
  to je pa menda tudi vse, kar se bivanjskih okolj tiče.

 17. borste komentira:

  Moji obveščevalci so očitno nesposobni, ali pa sem slabo interpretiral njihove podatke. :(
  London, aha, pa te mam, jaz nisem nikjer omenjal Londona. :)

 18. jagababa komentira:

  ja saj, od kod mi london?
  kakorkoli že, tudi v angliji nisem :-)
  tvoji obveščevalci ga pa jako biksajo.

 19. domovoj komentira:

  Borstejevi obveščevalci so eni navadni od hotne sle omamljeni slinasti vešci! :mad:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !