Wien, Bratislava, Dunaj- prvič

Ker kolega Domovoj piše, riše in razmišlja tako hitro kot hodi, me je potem, ko sem ves najin izlet na Dunaj in Bratislavo capljal za njim, pustil zadaj tudi pri objavi najine pustolovščine na blogu. Res, da se je omejil zgolj na kulturno dogajanje v cesarskem mestu, a bo po njegovem bravuroznem opisu dogodka, ki sodi v sam vrh kulturne ponudbe Dunaja v tem letu in še posebej po avdiovizualnem zapisu taistega, težko povedati kaj tehtnega in zanimivega za cenjene bralke in bralce tega bloga.

Pokazal pa je Domovoj na Dunaju eno slabost in sicer pretirano ljubezen do matere Rusije in vsled tega tudi do njenih fotografskih produktov. Zraven je tovoril višek ruske fotografske tehnologije, za katerega se je izkazalo, da nima ustrezne softverske podpore, tu pa sem ga prehitel jaz, ker bolj zaupam ne tako izpopolnjenim, a uporabniku s plitkim žepom prijaznejšim izdelkom iz Daljnega vzhoda. Zato bom z veseljem objavil še nikjer videne, popolnoma sveže fotografije prestolnice cesarstva in enega od podložnih mest. Ampak najprej slike iz že omenjenega kultureventa.

Zelo moteča zame, ki sem navajen čistega zraka barov in beznic širom naše domovine, je grda navada imenitnežev, ki med poslušanjem božanskih zvokov brez sramu puhajo dim tobaka in meni neke manj znane rastline močnega vonja. A kljub temu, da sva z Domovojem zapuščala imenitno prireditev prekajena kot polenovki, sva bila navdušena nad dogodkom in se nama je doživeto zdelo višek prvega dne potepanja po Dunaju. Vtis je nekoliko pokvaril prihod v najino sobo v hostlu, a o tem kdaj drugič.

 • Share/Bookmark

Tags: , ,

35 odgovorov to “Wien, Bratislava, Dunaj- prvič”

 1. domovoj komentira:

  Brzina je moja vrlina! :)
  Hja, si se pa bolj o meni razpisal kot o samem potikanju po AvstroOgrskem (niti obiska grobnice rajnkega cesarja nisi omenil) … Na srečo si vsaj fotke prilimal (a se ne da to narediti kot galerijo? najbrž ne, siolovci pa to :roll: ), jaz moje ribjeočesne odnesem danes v razvijanje. To bo šele hec!

  Ne vem pa zakaj naj bi bil prihod v sobo takšno razočaranje… Koneckoncev sta naju tam pričakali dve mladi Američanki. ;)

 2. Uršula komentira:

  eh, domovoj, slike so pri siolu super. Če klikneš nanjo, se ti poveča. ;)

  Borste, zgleda, da sta res uživala, čeprav sta bila verjetno tudi prekajena, a ne kot lososa ….

  pričakujem nadaljevanje štorije (ne samo polčaščenje domovoja) … :lol:

 3. mostly harmless komentira:

  Torej nista samo prezebala, kakor me je s sporočili v time-outih želel prepričati borste. Pa ja ne zato, da bi mu bili kar naprej pošiljani grelni pozdravi ;)

  Domovoj, drugi predal komode ob oranžni steni hrani FM 2. Če boš priden, ti ga bom dala za pošlatat ;) Jaz sem pridna, torej dobim za prečohat tvojega dinozavra.

 4. borste komentira:

  Domovoj, že spet prehitevaš celih deset korakov. V naslovu lepo piše, da je to prvi od zapisov. grrrr. In grobnico rajnkega cesarja sva obiskala zadnji dan, ko sva dobesedno poletela skoznjo. Jaz serjem bolj dolgo, kot sva midva bila v tej grobnici, za kar sva plačala 4 Eure po osebi, krščenmatiček.
  Da pa sem se o tebi bolj razpisal kot o samem izletu, to je pa poseben avtorski pristop do potopisa, ti si pač glavni junak mojega posta, jaz sem bolj sramežljiv in se ne mislim izpostavljat javnosti, to vlogo sem namenil tebi.
  Kar se tiče mladih Američank, je meni ostala v spominu zgolj po celi sobi nametana prtljaga, od deklic se pa spominjam samo dveh kupov nečesa, kar bi lahko bilo tudi žensko bitje, pod posteljnino in da je sredi noči ena od njiju spustila takšen vzdih, da sem za hip pomisli, da ji prihaja, verjetno pa se ji je samo stožilo po mamici.
  In evo, to bi lahko bil naslednji post, namesto tega pa moram spet capljati za tabo. Počasi, prijatelj, dolga je še pot do konca. ;)

  A galerija ne dela? Res ni nič posebnega, a dvomim, da imam možnost izbire, mogoče je to odvisno tudi od teme bloga.

  Komaj čakam na tvoje okrogle fotke. :)

 5. borste komentira:

  Uršula, hvala, da si Domovoju razložila delovanje Siolove galerije.

  Nadaljevanje bo sledilo, a čisto se čaščenju Domovoja ne bom mogel izogniti (glej prejšnji komentar). Brez njega pa tudi ne bi prišel kaj dalje kot do prvega pajzla na Südbahnhofu.

 6. domovoj komentira:

  Ne bi se rad hvalil, ampak meni ful hitro pride.

  Galerija se namesti s t.i. vtičnikom oz. pluginom, kar pa vam, Siolovim vazalom, ni dovoljeno. Jaz jo seveda imam. :) Približno takole bo izgledala s fisheye fotkami (upam):
  http://blog.domovoj.com/2008/10/02/fisheye-fotogalerija-sola-v-naravi/#comments

  Pa hvala, da sem lahko junak, s čigar dogodbami nas kratkočasiš. Upam, da ne pozabiš omeniti mene in one Italijanke v istem stavku. ;)

 7. borste komentira:

  Mostly Harmless, mrzlo je pa res bilo, no vsaj zunaj. :)

  Prosim pa te, da se vzdržiš nespodobnih ponudb na mojem blogu. Za to obstajajo različni specializirani forumi. Konec koncev imam tudi jaz kaj za prečohat, a mi ne pade na kraj pameti, da bi to razglašal na blogu, čeprav je to MOJ blog. ;)

  Domovoj pa dinozaver? A to ti je sam povedal? Fant ma domišljijo, konec koncev je stripar. ;)

 8. borste komentira:

  Ja, baš ta vtičnik sem imel v mislih, kolega Domovoj. :) Dedek Mraz še sprejema želje?

  Ti pa Italijanka? Jej, jej, umetniki mate pa res domišljijo. :)

 9. domovoj komentira:

  Boš rekel, da ni bilo nič MED nama? :shock:

  (poleg tistega molčečega srepogledajočega mišičnjaka press)

 10. borste komentira:

  Ničesar se ne spomnim, morda se mi spomin vrne do naslednje objave. :)
  (kjejebilpadinozaverpress)

 11. domovoj komentira:

  Brez onega svojega bodyguarda bi gotovo že čohala mojega dinozavra. :mrgreen:

 12. borste komentira:

  Naj bo moje novoletno darilo tebi, Domovoj, da te pustim živeti v lastni utvari. Plus Italijanko in dinozavra. Bodyguarda pa poskusi odmisliti. :)

 13. mostly harmless komentira:

  Đizus, fanta, a če bi napisala sibirskega tigra, bi bila bližje subjektu pogovora, ergo “višku ruske fotografske tehnologije” ;) . Jaz sem si celo otroštvo želela namesto Zenita FM 2, pa sem se, dokler nisem bila dovolj velika, zadovoljevala s Practico. In ko sem koooončno prišla do FM 2, je prišla digitalna doba in eden zadnjih primerkov kultne serije več počiva v predalu kot služi meni :( . In ker imam očitno še daljšo lajtungo od borsteja, ne vem, s čim je domovoj v bistvu fotografiral.

  To, s čim je domovoj fasciniral ameriške in italijanske mlade dame, me sicer tudi zanima, ampak ker sem skromna, ne bom čakala na full-color izkušnjo, temveč se potešila tudi s črno-belimi opisi. Tko da – čakamo zgodb!

 14. borste komentira:

  MH, Domovoj je s seboj tovoril kultni LOMO, ki si ga lahko videla na sliki v mojem postu.

  Prepričan sem, da bo Domovoj svoje domnevne dogodivščine opisal in narisal v stripu, ko se bo lotil znanstvene fantastike. ;)

 15. mostly harmless komentira:

  OMG, kreten od mene nisem kliknila povezave.
  OMG, domovoj, dinozavrček morda, še bolje skarabej. Klanjam se, klanjam se.
  OMG, borste, koliko tigra se bo moralo preliti, da bom izvedela, kdo ali kaj je in česa ni storil. No, še najraje pa, kaj bi storil, če bi – bilo kaj. Tako nekako? ;)

 16. borste komentira:

  No vidiš, da lahko razumeš, če se le potrudiš. ;)

 17. domovoj komentira:

  Borste, tudi jaz imam zate novoletno darilo. Se pa boš moral malce potruditi in ga dvigniti pri meni osebno. ;)

 18. mostly harmless komentira:

  Jaz ga bom pa zate kar njemu dala. ;)

 19. borste komentira:

  Konec dober, vse dobro. :)

 20. Uršula komentira:

  Ja, domovoj, če bi bila jaz moški, se tudi ne bi hvalila, da mi hitro pride. je pa lepo, da ti je hitro prišlo na misel, da je stavek dvoumen. :lol:

  Nisem pa bila prav nič stabilna pri ogledu okroglih fotografij … počutila sem se kot žaba.

  in če se že hvalite s fotoaparati, jaz imam prastarega analognega, Yashica, na žalost brez fleša, ker ne vem, kje naj ga dobim … Pa rabim inštrukcije iz fotografiranja.
  Namreč mali žepni digitalni ima tri gumbe, yashica pa one vrteče hudiče, ki jih sploh ne razumem. No, fotografije so zato bolj “umetniške”, namesto umetniške.

 21. Smorny komentira:

  Oprostita fanta, ampak zdi se, da ženske opazijo, da nimata srebrnega kožuha alfa samca.
  Če najdeta rešitev, sta obogatela (tako in drugače).

 22. domovoj komentira:

  @Smorny
  Gre tudi obratno – da najprej obogatiš in potem se ti rešitev ponudi kar sama od sebe. Celo več njih. :???:

 23. Smorny komentira:

  True.

 24. Smorny komentira:

  Če gre obratno je celo še boljše! Kako hitro ti pride, postane nepomembno.

 25. mostly harmless komentira:

  No, bom še kaj novega izvedela o moškem svetu. Ampak, vesta, lupčka moja, hitrost in število rešitev nista (nujno) premosorazmerna s kvaliteto outputa. In ne s tem, da vaja dela mojstra.

  Ampak tolk desperate tipov pa tudi v šalah že dolgo nisem poslušala, res. Domovoj, a se to da od tebe nalezti; bognedaj. ;)

 26. Smorny komentira:

  Diskonti so moderni ;)

 27. mostly harmless komentira:

  In kratke sape :)

 28. domovoj komentira:

  Če je čustvena inteligenca tega prispevka konstanta, število komentarjev pa nezadržno raste, potem mora vsak naslednji komentar še bolj udrihati po ubogem domovoju, da se enačba izide. Čestitke, lepo vam uspeva. :neutral:

 29. mostly harmless komentira:

  Neee, neee, neee. Domovoj, radi te imamo; ampak ti tega ne pustiš. Bučman. Ampak mi te imamo vseeno radi. Zato. ;)

 30. Uršula komentira:

  Smorny ima prav!!!

  Samo nisem vedela, da imajo alfa samci srebrn kožuh (kaj to pride z leti in sivino?)

  Je pa res, da je bolj odvisno od kvalitete kot kvantitete, kajne mostly harmless?

  Nisem opazila, da bi kdo udrihal po Domovoju. Saj pa vendar z ljubeznijo govorimo o njemu …..

 31. domovoj komentira:

  Dragi moji,
  da me ne bi, starega simulanta in hipohondra, imeli res še za zadrtega tečneža, vam za naglo galopirajoče leto 2009 iskreno želim – naj bo sreča vaša zaveznica in srčnost vaša zvesta spremljevalka.

 32. domovoj komentira:

  Kdaj bomo končno dočakali drugi del, ha?! Ga sploh bomo? :(

 33. mostly harmless komentira:

  Ker se počutim delno krivo, lahko jaz kaj napišem – recimo o stolni-fizbal-črncu v hostlu v Bratislavi, Italijankinem kritiziranju kečapa na slovenskih picah, domovojevem slovenskem vprašanju ob čakanju na prosti net-računalnik ali avtomatu za skret v bližini Hundertwasserjeve hiše :) .

 34. borste komentira:

  Domovoj, ko bom za en teden obležal v postelji. ;) Na kruh si namaži božjo mast in čakaj. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !