Ko boš prišla na Bled bom jaz drugje

Malo retrospekcije. Bil sem na Bledu. Na teku okoli jezera. Sam. Čuden občutek. Nikogar, ki bi mi držal brisačo. Nikogar, ki bi hodil ob moji strani, ki bi nakladal, čeprav nič pametnega. Nikogar, ki bi me spodbujal. Nikogar, ki bi me pričakal v cilju. Sam sem šel na kavo in sam sem bil deležen slabe volje natakarice, ki mi je prinesla kremšnito. Sam na sprehod okoli jezera. Sam sem se peljal nazaj. Placebo naviti do konca.

Nekaj od dolgčasa nastalih tipično blejskih slik:

 • Share/Bookmark

Tags: , , ,

17 odgovorov to “Ko boš prišla na Bled bom jaz drugje”

 1. Mavricna komentira:

  Eh, beda. Ne slike, te niso beda, ne post, ta je tudi v redu. Samo čisto razumem, kako bedno je lahko, če si na romantičnem koncu sam. Zdaj se pa k sebi spravi, pa pozabi osamljenost in preteklost, pa uživaj v samoti. Izkoristi jo za analizo preteklosti, odpravi svoje napake (kdo jih pa nima?!), ker od drugih jih ne bom mogel. Pa začni uživat.
  In potem pojdi še enkrat na Bled in ugotovil boš, kako lepo je tam. Mogoče bo pa takrat tam katera, da ji boš delal družbo pri teku, da ji boš držal brisačo, da ji boš nakladal, čeprav nič pametnega, da jo boš spodbujal in jo pričakal v cilju, da ji boš dal smetano na kavo, da se vama bo natakarica nasmehnila, pa da bosta jedla božansko dobre kremšnite (samo so res božanske!), pa da se bosta skupaj odpeljala. Pa veš, mogoče prvič ne bo vsega tega, mogoče samo en del.
  Prej se pa zjoči in spravi iz sebe negativno energijo ter odloči, da boš boljše volje.

 2. Mavricna komentira:

  popravek, ker od drugih jih ne boŠ mogel … (da ne bo dvoumnosti)

 3. zoder komentira:

  Uf, kakšno trpljenje!!! Men sede, da grem kdaj pa kdaj sam. Sam na kavo brez cigareta, sam v naravo sam v posteljo, pa tut sam na Bled.
  Slike lepe ampak to zaradi Bleda.

 4. borste komentira:

  Mavrična, saj mi je celo uspelo se zjokat (no ne ravno zjokat, ampak jokat), ampak vsega sranja pa iz sebe ne morem spravit, ker to potem ne bi bil jaz (poglej vendar naslov bloga).

  Zoder, saj jaz sem tudi rad šel sam ven, ko sva bila z mojo ex še skupaj, rabim svojo samoto, ampak zdaj je drugače, zdaj sem preveč sam. Slike so pa res lepe le zaradi Bleda, jebenkuš.

 5. Mavricna komentira:

  eh, si srečen, da si nesrečen?

 6. MAČKA komentira:

  Kar te ne zlomi, te okrepi! Če je človek sam vsaj ve v kakšni družbi je.

  Jaz letos načrtno delam selekcijo – rajši sem sama, kot pa da frende, frendice in ostale bla-bla, seboj šlepam. Današnji ljudje so čedalje bolj čudni: osebo povabiš v družbo – da ne bo ubošca sama doma; pa misli, da ona men uslugo dela in pričakuje da bom jaz plačala večerjo, pa pijačo, pa še jaz bom vozila; pa da ne pozabim še zabavat je treba take “šleparje” da jim ni dolgčas, ker potem bom izpadla kot slaba družba.
  Pa še nekaj mi gre na živce: jaz moram peljat (mam kao velik avto), svoje tace mi pa dene na armaturo ko da je na svojem kavču! In če pomislim, da je prejšnji dan moj dragi prav skrbno počistil moj avto, da se bomo v lepem peljale….
  Ja, samo moj dragi se bo z mano vozil na izlete, samo on lahko še kaj dene na mojo armaturo!

 7. borste komentira:

  Mavrična, tvoje navidez preprosto (šaljivo?) vprašanje me je spravilo v eno čudno stanje nemoči, ker v bistvu sploh ne vem kaj je sreča in kaj nesreča. Kaj je dobro za človeka, da je srečen ali nesrečen? Živimo v svetu nasprotij, moški – ženska, vroče – mrzlo, svetloba – tema, dobro – zlo. Nekaj od tega lahko izberemo, nekaj ne. Recimo, ti si ženska (super), a tega si nisi izbrala sama. Si tudi mavrična (srečna, odprta, radovedna, uživaš življenje…), verjetno si to delno po naravi, delno zaradi vzgoje, mogoče tudi po lastni odločitvi. Jaz sem pa depresiven verjetno zaradi podobnih vzrokov, kot si ti mavrična. Seveda imam tudi jaz svoje mavrične dni, kot maš ti svoje temne, domnevam.
  Ravno te dni prebiram eno knjigo o tarotu in ko ravno omenjava srečo in nesrečo, karta norca me asociira na srečneža, karta obešenca pa na nesrečneža. Ampak o tem več kdaj drugič, v kakšnem postu.

  Hudiča Mavrična, zakaj si tak dobre volje, vrži se malo v depro no!

 8. borste komentira:

  Ja, MAČKA, res vem v kakšni družbi sem, v slabi. Jaz bi pa z veseljem kakšni tvoji šleparki dovolil dati noge (o, ženske noge, gladke, nežne….) na armaturko mojega novega avta. Svoje lepe nožice bi lahko dala kamorkoli. Pa plačal bi ji pijačo in jedačo, pa res bi se potrudil, da bi jo zabaval (še srečen bi bil zanjo) in dal bi ji vedet, da mi dela uslugo. Pa avto bi si pred izletom sam opral, pa……

 9. domovoj komentira:

  Ej borste, šele zdaj se je meni začelo svetlikati (kaj češ, kasno paljenje), da se nemara celo osebno poznava (ali?)…

  V zvezi z zgornjim prispevkom pa … Povabim te na pivo! ;)

 10. Mavricna komentira:

  Ej, sploh nisem tako full dobre volje … zadnji trije dnevi so depro … sploh ker sem taka zaradi odločitve nekoga, ki me je sicer postavil na piedestal na nek način, ampak ne tako, kot bi jaz želela. Namesto ljubezni sem dobila najboljšega prijatelja. To pa je pravzaprav mogoče še več vredno. Ljubezni, kot sam veš, minevajo, prijateljstvo ostaja. ampak veš kaj? minili bodo ti temni dnevi. predvidevam, da bo trajalo še dva dni, ker sem bila že sama sebi tečna, da sem se začela zaradi tega pobirat s tal.
  je pa to del mavričnosti, enkrat si gor, drugič si dol, da ni dolgočasno …

 11. borste komentira:

  Domovoj, jaz tebe poznam he, he. Poskusi ugibat, ampak tako da ne izdas mojega imena. Potem bova sla na pivo, se prej pa se moram vrniti iz Srbije.

 12. borste komentira:

  Mavricna, bolje, da sta postala prijatelja prej in ne tako kot midva z mojo ex, ki sva prijatelja po dvanajstih letih (ljubezni?). Samo, da nisi ti malo v depri zaradi svoje in ne njegove odlocitve? To je zdaj vprasanje. Sicer pa tri dni, heh ne se sekirat, to ni nic.

  Mavricna, je na koncu mavrice res zaklad?

 13. domovoj komentira:

  Saj ravno zato prejšnji zapis, posvetilo se mi je, da je Bor-Ste skorajda moj sosed… ;)

 14. borste komentira:

  Dam-Sov, BINGO!!!

 15. domovoj komentira:

  :D

  Ja, tak je to … nisem vedel. :neutral: Predlagam pa, da se začneš čimprej nehati smiliti sam sebi in ugotovil boš, da ima tudi svobodno samsko življenje svoje prednosti. Če sva že pri tem – kioliko bi te naslednje poletje zanimalo tritedensko pohajkovanje po Uzbekistanu? ;)

 16. borste komentira:

  V primeru, da izgubim službo, bi me zelo zanimalo, drugače pa trije tedni HUH, največ 14 dni.

 17. Mavrična komentira:

  Obujam spomine, pa sem šla tole še enkrat brat …
  Človek spozna zanimive ljudi, če bere zanimive bloge ….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !